Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[DOWNLOAD] "Med förintelsen i bagaget" by Sioma Zubicky " Book PDF Kindle ePub Free

Med förintelsen i bagaget

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Med förintelsen i bagaget
  • Author : Sioma Zubicky
  • Release Date : January 07, 1997
  • Genre: General Nonfiction,Books,Young Adult,
  • Pages : * pages
  • Size : 1491 KB

Description

”Om precis tvĂ„ mĂ„nader skulle jag fylla 19 Ă„r… Jag var befriad, fanns till, men fanns Ă€ndĂ„ inte… KĂ€nde ingen glĂ€dje, inte ens lĂ€ttnad… Det kĂ€ndes som om mina tĂ„rar för lĂ€nge sedan torkat ut… FrĂ„n den stunden blev Auschwitz min skugga och har förblivit det sedan dess."

Sioma Zubicky lÀmnade Paris pÄ transport 59 till Auschwitz tillsammans med 991 andra judar. Vid ankomsten tvÄ dagar senare fick han se tvÄ tredjedelar av dem föras direkt till "sÀrbehandling". BÄde hans mamma och lillebror hörde till dem. Sioma kom in i lÀgret och blev nr 146021. NÀr han i maj 1945 befriades, var han en av endast 13 överlevande frÄn transport 59. Han Àr idag en av förintelsens sista ögonvittnen.

I ”Med förintelsen i bagaget” berĂ€ttar Sioma om sin mĂ€rkliga uppvĂ€xt pĂ„ cirkusen och om livet som xylofonspelande underbarn i Paris. Men han redogör ocksĂ„ för nazitiden och Ă„ren i Auschwitz – och om det som hĂ€nde efterĂ„t. Under 20 Ă„rs tid har Sioma rest runt i skolor, frĂ„n Ystad till Haparanda, och förelĂ€st om frĂ€mlingsfientlighet och mobbing. Han menar att det Ă€r ungdomarna som avgör hur morgondagen kommer att se ut. Cirka 1 miljon elever har nu hört hans budskap frĂ„n denna mörka period av historien.


Download Free Books "Med förintelsen i bagaget" PDF ePub Kindle